Holographic Human Element

O Holographic Human Element-u

Holographic Human Element je instrumentalni bend koji svira eksperimental i modernu klasiku protkane elementima New Age-a i progresivnog post-rocka. Vodi vas na jedinstven put uvida u vaše vlastite osjećaje.

Bend koji na pitanje: „Odakle dolazite?“ odgovara sa: „Od srca!“ postoji od 2011. godine, ali tek od polovine 2013. godine počinje sa nastupima. Nakon samo četiri sporadična pojavljivanja pred publikom, menadžer benda „The Ocean“ ih bira među ponuđenim bendovima za predgrupu na koncertu u sarajevskom Domu mladih, a najveći muzički portal u Bosni i Hercegovini, muzickazona.ba ih proglašava najperspektivnijim bendom u narednoj, 2014. godini. Nakon više od 130 nastupa širom Evrope, Holographic Human Element uskoro izdaje album prvijenac „Philophobia“.

Za promotivnu kompoziciju „She Got Lost In Paris“ je multiinstrumentalistkinja Amy Denio (Kultur Shock, The Tiptons Sax Quartet) odsvirala harmoniku, a remiks i mastering demo snimka je uradio Bill Gould (Faith No More).

Iako bi se muzika Holographic Human Element-a mogla opisati Hesseovom frazom „Magično pozorište. Nije za svakoga.“ ipak ih skoro u svakom gradu vraćaju i po nekoliko puta na bis.

Na 48. Gitarijadi u Zaječaru, Srbija, 3.8.2014. godine Holographic Human Element po odluci međunarodnog žirija osvaja 1. mjesto od 218 prijavljenih bendova.

Kontaktirajte nas

Adresa

Javite nam se