Adnan Đonlić

Adnan Đonlić

Gitara

Odrasti u kasabi kao što je Travnik, znači biti nadahnut sevdahom i duhom prošlog vremena, mirisom historije koji izbija iz svakog kamena Vezirskog grada. Istovremeno, to znači i okolnostima biti žalosno sputan u svakom pokušaju izražavanja umjetničkog stava, s obzirom na opšte „nemanje para“, ali i epidemiju nezainteresovanosti za svaki vid umjetnosti koji ispred tiraža i komercijalnosti stavlja kvalitet. Ipak, uz konstantni trud, angažovanost u mnogim muzičkim projektima, a prije svega uz veliku ozbiljnost i posvećenost onome što radi, Adnan je pronašao način da se odupre sivoj matici koja svu inovativnost nosi u bezdan.

Shvativši da muzika ne bi trebala da ima žanrove – jer podjele mogu samo da osiromaše – zaključio je da muziku, kao i ljude, može dijeliti samo na dobru i lošu. Gledajući svijet kroz tu prizmu, počeo je da stvara pomalo unikatan izražaj i da daje svoj pečat muzici koju je stvarao, prolazeći kroz mnoštvo demo bendova.

Cilj i poenta života je po Adnanu zaključivanje i spoznaja svijeta, a i samoga sebe, a zatim i izražavanje naučenog. Život je učenje, a sastavni dio učenja je i podjela znanja sa okolinom. U ovoj jednadžbi, muzika se pojavljuje kao najsloženiji i najsavršeniji način ispisivanja rezultata.

Adnan se neprestano bori sa stereotipima kojim naše konzervativno društvo obiluje, ali to mu samo daje dodatni motiv da istraje na svom putu, uz životni moto – Per Aspera Ad Astra.

Kontaktirajte nas

Adresa

Javite nam se