Ajdin Škulj

Ajdin Škulj

Bubnjevi

Princip koji je formulisao još Aristotel u svom djelu Metafizika: „nemoguće je da nešto istodobno i jest i nije“, te ga kao takvog utvrđuje kao vrhovni princip mišljenja i bića, ne vrijedi za Ajdina.

Kada je tek došao u Holographic Human Element, jedan od prvih komentara mu je bio: „joj, nikad se ja neću navići na sviranje po metronomu“. Danas prvi zagunđa kada sa metronomom u slušalicama nešto nije kako treba.

Posljednji je od svih članova benda koji će naručiti pivo, ako ikako, a opet, jedini je čuo komentar iz publike uperen njemu: „Vidi onog narkomana“.

Po Ajdinu su idealni međuljudski odnosi kada svi šute i gledaju svoja posla, no ipak smatra da je on neshvaćena osoba koja se trudi da bude shvaćena.

Ivo Brešan, hrvatski književnik i scenarista je rekao: „Čovjek uvijek može navući masku na lice, a u sebi ostati onaj koji je bio. Ali što ako maska sraste s licem? S vremenom ti postane sve teže igrati dvostruku igru, pa počneš sam sebe uvjeravati da doista i misliš to što govoriš, kako bi u vlastitim očima ostao čist. Ukratko, mozak ti se okameni.“

Ajdin izvanredno balansira između „jest“ i „nije“. Ponosno nosi svoju masku protiveći se Brešanovom stavu, te samo odabranima pušta da zavire ispod i otkriju ljubitelja Dantea Aligierija, Van Gogha i Vivaldija.

Kontaktirajte nas

Adresa

Javite nam se