Darko Saračević

Darko Saračević

Tonac

Rođen 1971. godine u Zenici, Bosna i Hercegovina. Završio je Tehničku školu za vojna usmjerenja (odsjek radio-relejni uređaji) u Zagrebu. Do 1995. godine radi kao serviser za industrijsku i zabavnu elektroniku.

1997. godine radi sa Simonom Glinnom (trenutno program menadžer u Royal Philhamonic Hall, Liverpool, UK) kao "shadow stage manager" na Glastonbury Festivalu sa bendovima Massive Attack, Fun-Da-Mental, Lamb, Youssou'N'Dourom, David Byrneom i drugima.

2000. godine provodi mjesec dana u Velikoj Britaniji na studijskoj posjeti koncertnim dvoranama u pratnji Tima Robertsa, šefa odsjeka za edukaciju u UK Production Services Association i Chrisa Hannama, šefa odjela za sigurnost i zaštitu na radu u muzičkoj i zabavnoj industriji UK PSA.

2002. godine pohađa napredni kurs za tonce u organizaciji Sound Foundationa u Readingu, Velika Britanija. U narednih 6 godina u Travniku organizuje preko 100 koncerta bendova iz čitavog svijeta.

2007. godine je kao tonac pratio njemački bend Harmful i Billy Goulda iz Faith No More na petnaestodnevnoj turneji po Evropi.

2010. godine počinje organizovanje i izvođenje serijá radionica za bendove, tonce i organizatore muzičkih događaja na području Bosne i Hercegovine i Srbije, što radi i danas. 2011. godine izdaje knjige "Priručnik za bendove" i "Live Sound Production".

Kontaktirajte nas

Adresa

Javite nam se